KAJ PRI NAS DELAMO?

Žaganje hlodovine, razrez lesa

Hlodovino žagamo na pokončno tračno žago, ki omogoča dober izkoristek. Žagamo do debeline 80 cm in dolžine 9.5 m.

Skobljanje lesa

Pri skobljanju lesa razpolagamo z različnimi skobeljnimi in profiliranimi stroji. Les lahko skobljamo do dolžine 6 m. Žagan les obdelamo na debelino, dolžino in širino.

Obdelava lesa po naročilu

Izdelujemo in pripravljamo različne izdelke po naročilu strank.

EKOLOŠKA ZAŠČITA LESA

V našem podjetju zaščitimo les z impregnacijo, ki daje lesu daljšo življenjsko dobo. Les potopimo za 24 ur v ekološko raztopino SILVANOLIN, ki je vsestransko zaščitno sredstvo, saj ščiti pred vsemi škodljivci lesa.

Namenjen je tako zaščiti pred insekti in glivami, kot tudi pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Je eden izmed okolju najprijaznejših pripravkov za zaščito lesa, ki lesu tudi do trikrat podaljša življenjsko dobo.

KDO SMO?

Žagamo od devetnajstega stoletja dalje. Z dejavnostjo je pričel naš praded, ko je leta 1880 družina Sever kupila žago ter mlin in nadaljevala uspešno zgodbo predelovanja lesa.  

Podjetje SEVERLES D.O.O. deluje na področju lesne predelave in vam ponuja storitve žaganja, skladiščenja, priprave in obdelave vseh vrst lesa. Tu namensko žagamo hlodovino. Naša prednost je hitra prilagodljivost kupcu in njegovim potrebam.      

PIŠITE NAM