21.05.2018 09:55

Ne zanemarimo jajčnih lupin v visokih gredah in na vrtu

Jajčne lupine zemlji dodajajo kalcij in druge minerale. V prsti in kompostu se hitro razgradijo, zato ne rabimo veliko časa, da učinkujejo.

Zdrobljene jajčne lupine, se lahko uporabljajo, tudi kot naravna zaščita rastlin v visokih gredah ali na vrtu. Potresemo jih okoli rastlin in tako preganjamo polže in druge nadležne zajedavce.

Zato jajčne lupine ne zanemarjamo, ampak jih mečemo v kompostnik.

26.04.2018 11:57

Visoka greda

Po želji naše stranke smo postavili visoko gredo. Visoka greda je malce drugačna, ker je v obliki črke U. Tako je prostor se prav posebej dobro izkoriščen. Taka oblika visoke grede je primerna za tiste vrtičkarje, ki so prostorsko omejeni. 

23.04.2018 09:54

AKTIVIRANO BIO OGLJE

Priporočljiv dodatek prsti v visoki gredi je BIO OGLJE (Narejeno v Sloveniji). BIO OGLJE nastane med procesom pirolize iz lesenih sekancev in ima kar nekaj uporabnih lastnosti:
- zadržuje vodo in jo počasi oddaja, posledično pridemo do redkejšega zalivanja
- BIO OGLJE vsebuje tisoče luknjic in por. S tem ustvari prostor za naselitev koristnih mikroorganizmov, kar poveča rodovitnost tal, s tem pa pridobimo bujnost in zdravje rastlin
- veže hranila in minerale
- izboljšuje zračnost tal
- doziramo ga 0.5-1 L na m2 tako , da ga potresemo po prsti in ga nekako vdelamo v prst.

BIO OGLJE je priporočljivo dodajati tudi v kompostnik.

 

11.04.2018 18:41

Ekološka zaščita lesa s potapljanjem najmanj 24 ur

V našem podjetju zaščitimo les z impregnacijo, ki daje lesu daljšo življenjsko dobo. Les potopimo za 24 ur v ekološko raztopino SILVANOLIN, ki je vsestransko zaščitno sredstvo, saj ščiti pred vsemi škodljivci lesa.

Namenjen je tako zaščiti pred insekti in glivami, kot tudi pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Je eden izmed okolju najprijaznejših pripravkov za zaščito lesa, ki lesu tudi do trikrat podaljša življenjsko dobo.

31.03.2018 19:53

Odprt razstavni salon

Na naši žagi smo odprli nov razstavni salon, v katerem si lahko ogledate naše izdelke.

01.02.2018 20:06

Kompostnik s spodnjim odpiranjem

Za pomlad vam predstavljamo nov kompostnik, ki vam poleg enostavnega sestavljanja in možnosti dodatnega pokrova, omogoča tudi odpiranje spodnjega dela. Torej, omogoča vam enostavno odstranjevanje že narejenega komposta.